یکی از سوالاتی که در طول روز می‌توانیم به وفور بشنویم ، این است که  چرا به اهدافم نمی رسم؟ با اینکه هدف گذاری و برنامه ریزی کرده ام نمی‌دونم چرا هیچ وقت نتونستم به آن برسم ؟در اینجا سعی می کنیم به 5 دلیل عمده نرسیدن به اهداف بپردازیم :

1 . اهداف نا مشخص :

  در واقع اکثر افراد که ازشون خواسته می شود اهداف خود را بنویسند ، این‌گونه جواب می‌دهند : ( دوست دارم خونه هزار متری بخرم ) ، ( دوست دارم به مسافرت خارج از کشور بروم )، ( میخوام دکترا بخوانم ) . این جواب ها فقط آرزو و امیال ما هستند نه هدف !

اهداف واقعی پنج نشانه دارند :

  1. مشخص : دقیقا چه چیزی میخواهی؟
  2. قابل اندازه گیری : چه مقدار از مسیر را پیشرفت کرده ای
  3. قابل حصول : رسیدن به ثروت ایلان ماسک در یک هفته نباشد !
  4. واقع گرایانه : بشود یک برنامه دقیق با روز و ساعت برایش گذاشت
  5. دارای زمان : چه موقع اولین اقدام را انجام میدهی و کی به هدف میرسی ؟                                
  6. قربانی کردن در مقابل به دست آوردن :

هر هدفی نیاز به قربانی دارد ، در این دنیا برای به دست آوردن هرچیزی باید اول بهایش را پرداخت کنید تا آن را به دست آورید و اهداف هم از این  قاعده مستثنا نیستند . 

در واقع خیلی از افراد نمی‌خواهند این قربانی را بپذیرند و فقط سرجای خود دست و پا می‌زنند مثل اینکه شخصی می‌خواهد لاغر شود ولی کم غذا نمیخورد ، ورزش هم نمی کند در واقع ، وقت و انرژی که قربانی این هدف هستند را نمی پردازد .

برای پرداخت بهای هدف دو نکته را رعایت کنید :

الف : ارزشش را دارد ؟

درست است که هر هدفی ، بهایی دارد اما بهای آن را شما باید بسنجید . مثلا اگر میخواهید یک زبان جدید یاد بگیرید، بین تباه کردن رابطه عاطفی یا خراب کردن  ارتباط با فرزند خود و یا اینکه از ساعت های گشت زدن در اینستاگرام خود کم کنید می‌توانید انتخاب کنید .

ب : آیا واقعا میخواهم ؟

برای هدف های خود باید یک چرایی خیلی محکم داشته باشید تا بتوانید به‌خوبی آن را به اتمام برسانید .

3 . ترس از شکست :

ترس از شکست عامل مهمی در پیشرفت نکردن خیلی ها به شمار می رود.

در واقع افرادی که شکست می‌ترسند احتمالا به دو عاقبت دچار خواهند شد ، دسته اول آنکه اصلا شروع نمی کنند و دست از یک هدفی می‌کشند  به آن هدف نگاه می‌کنند و می‌گویند قطعا نمی شود.

دسته دوم احتمالا شروع می کنند ، ( رژیم غذایی ، ورزش ، کتاب خواندن ) ولی در بر خورد با اولین شکست پا پس می کشند و ناامید می شوند .

راه حل :

برای اینکه بر ترس از شکست غلبه کنید ، باید بدانید که دستیابی به هدف ( تکلیف همه چیز را معلوم نمی کند ) در واقع کمتر موقعیتی را می‌توان یافت که در بار اول موفق شد . این را باید به خاطر داشته باشیم یگانه راه برای شکست واقعی ، دست کشیدن از تلاش و امتحان است .   

4 . ترس از موفقیت :

یکی از عجیب ترین ترس ها ترس از موفقیت است .

ترس از موفقیت ریشه نزدیکی با ترس از شکست دارد ، هردوی آنها یک باور بنیادی دارند : نمی‌توانند از عهده عواقب کار برآیند . مثلا اگر درس‌خوان کلاس باشم بقیه از من سوال می کنند ، یا اگر لاغر شوم دیگر نباید شیرینی مورد علاقه ام را بخورم .

راه حل :

ابتدا فهرستی از ترس های خود را ، به اتفاق کارهایی که قادر به انجام‌شان هستید تهیه کنید تا در صورت وقوع با آن مقابله کنید .  

5 . موانع

تحریم ، جنگ ، زلزله ، نا به سامانی بازار ، رفتن برق ، موانع غیر منتظره عامل تحقق نیافتن بسیاری اهداف هستند فقط به یک دلیل : فرد از قبل برنامه ای برای مواجهه با آن مانع نداشته است . آماده شدن برای برخورد با موانع یکی از مهم ترین بخش های ترسیم اهداف است که تعداد کمی از افراد به آن می پردازند .

راه حل این مسئله  روشن است ؛ از قبل برای موانع آماده شوید!ولی چطور?

گام های عملی که برای رسیدن به اهداف خود ترسیم کرده‌اید را بررسی کنید و به موانع و مشکلات هر مرحله فکر کنید ، مثل اینکه اگر می‌خواهید مغازه ای راه اندازی کنید باید به فکر مراحل اداری و مجوز ها ، شیوه تبلیغات ، مکان مغازه ، تعداد افراد مورد نیاز ، بودجه بندی درست ‌، فکر کنید و به مشکلات و راه حل های خود برای آن مسائل برنامه ریزی کنید.